Jaa Google+:ssa:

California-rullat

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 732 kJ / 175 kcal

  • 3 dl sushiriisiä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 4 x surimi
  • 4 x 25 g avokadoa
  • 4 x 20 g kurkkua
  • 4 salaatinlehteä
  • 4 merileväarkkia
  • wasabia
  • majoneesia
  • 4x 15 g kaviaaria tai mätiä riisin peittämiseksi
  • 4 x 5 g maustekurkkua 

Tarjoiluun Kikkoman Sushi & Sashimi -soijakastiketta

Valmistusohje

Valmistusaika: 30 minuuttia

Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan. Mausta riisi viinietikalla, valuta ja jäähdytä. Kääri ensin bambualusta muovikelmuun, jotta riisi ei jää myöhemmin alustaan kiinni. California-rullan valmistus aloitetaan samoin kuin maki-sushin valmistus: Aseta merileväarkki bambualustan yläreunaan ja levitä hieman riisiä arkin päälle. Ota alustan alareunasta kiinni ja käännä merileväarkki ja riisi alustan avulla siten, että riisi on alustaa vasten. Leikkaa täyte (esim. kurkku, avokado, surimi) ohuiksi suikaleiksi ja asettele niitä levyn etureunaan. Sipaise päälle hiukan wasabia. Ja sitten rullamaan: Rullaa täytetty merileväarkki bambumaton avulla tasaisesti painaen. Leikkaa rulla neljään yhtä suureen osaan ja valmista on!