Jaa Google+:ssa:

Burritokulho teriyaki-bataateista, mustapavuista ja avokadosta

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 720 kJ / 172 kcal

  • 3 keskisuurta bataattia (kuori ja leikkaa 2 cm:n paksuisiksi paloiksi)
  • 4 rkl Kikkoman Teriyaki -marinadi
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 300 g tummaa riisiä
  • 1 punasipuli hienoksi silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 1 rkl chipotle-tahnaa
  • 400 g mustapapuja (tölkistä) huuhdeltuna ja valutettuna
  • 2 punaista paprikaa (poista siemenkota ja leikkaa suikaleiksi)
  • 2 avokadoa (kuori, poista kivi ja leikkaa viipaleiksi)
  • limettilohkoja tarjoiluun
  • 2 kevätsipulia ohuina renkaina koristeluun

Valmistusohje

Valmistusaika: 55 minuuttia

Kuumenna uuni 220 asteeseen (kiertoilmauuni 200 asteeseen). Vuoraa iso pelti leivinpaperilla, nosta bataatit leivinpaperin päälle ja levitä bataattien joukkoon 3 rkl Teriyaki-marinadia ja 1 rkl öljyä. Paista uunissa n. 35–40 minuuttia, kunnes bataatit ovat kullanruskeita ja kypsiä.

Keitä bataattien kypsyessä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan. Valuta riisi ja nosta sivuun odottamaan.

Valmista seuraavaksi pavut. Kuumenna 1 rkl öljyä keskisuurella pannulla ja kuullota sipuleita minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää joukkoon valkosipuli ja chipotle-tahna ja kuullota vielä 2 minuuttia. Lisää joukkoon pavut, loput 1 rkl Teriyaki-marinadia ja pieni loraus vettä ja kypsennä vielä 5 minuuttia.

Kuumenna loput öljystä pannulla ja paista paprikasuikaleita 6–8 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja pehmeitä.

Jaa riisi neljään kulhoon, nosta päälle bataattipaloja, papuja, paprikasuikaleita ja avokadoviipaleita. Koristele kevätsipulirenkailla ja tarjoa limettilohkojen kanssa