Jaa Google+:ssa:

Appelsiini-teriyaki-marinoitu ankanrinta

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1314 kJ / 314 kcal

Valmistusohje

Valmistusaika: 50 minuuttia

Anna rusinoiden pehmetä lämpimässä vedessä. Puhdista ankanrinta. Kuumenna paistinpannu ja paista ankanrinta ilman öljyä nahkapuoli alaspäin.

Käännä lihanpala ja paista lyhyesti myös toiselta puolelta. Aseta ankanrinta uuniritilälle ja paista 120 asteisessa uunissa kauniin punaiseksi (lihan sisälämpötila 65 °C).

Kääri ankanrinta alumiinifolioon ja anna sen vetäytyä lämpimässä n. 15 minuuttia. Poista ylimääräinen rasva pannulta. Lisää pannuun appelsiinimehu ja rusinat, ja anna seoksen kiehua hiljalleen, kunnes nestettä on jäljellä enää ¼ . Lisää joukkoon halutessasi sokeria. Kaada joukkoon soijakastike ja anna nesteen haihtua edelleen. Nosta esikypsennetty ankanrinta pannulle ja nostele kastiketta sen päälle, jotta saat lihan pinnasta kiiltävän. Nosta ankanrinta lopuksi pois pannulta ja leikkaa siivuiksi. Tarjoa haluamasi lisukkeen kuten vihannesten tai riisin kanssa, ja kaada kastiketta lihasiivujen päälle.