Jaa Google+:ssa:

Aasialainen uuden vuoden salaatti

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1484 kJ / 354 kcal

  • 200 g kiinalaisia munanuudeleita
  • 200 g sokeriherneitä
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 pieni punainen chilipalko
  • 1/2 pieni keräkaali
  • 4 rkl kasviöljyä
  • 8 rkl Kikkoman Teriyaki marinadi- ja grillikastiketta
  • 2–3 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl silputtua korianteria
  • vastarouhittua pippuria
  • inkiväärijauhetta
  • 1–2 tl hunajaa

 

 

Valmistusohje

Valmistusaika: 35 minuuttia

Keitä nuudelit kiehuvassa vedessä "al dente" pakkauksen ohjeen mukaisesti. Huuhtele sokeriherneet, leikkaa päät pois ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Puolita paprikat ja chilipalko, poista kannat ja siemenet ja huuhtele. Leikkaa paprika siivuiksi ja chilipalko pieniksi kuutioiksi. 

Poista keräkaalista kanta ja uloimmat lehdet ja leikkaa erittäin ohuiksi siivuiksi. Sekoita keskenään Teriyaki marinadi- ja grillikastike, etikka ja korianteri, ja mausta pippurilla, inkiväärillä ja hunajalla.

Sekoita nuudelit, sokeriherneet, paprikasiivut, chili ja keräkaali kastikkeen joukkoon, anna vetäytyä hetki ja tarjoile.

Vinkkejä: Kun lisäät nuudeleiden keitinveteen hieman Kikkoman Soijakastiketta, nuudelit saavat jo keittämisen aikana erityisen pikantin säväyksen.