Jaa Google+:ssa:

Aasialainen salaatti ja limettivinaigrette

Ainekset (4 annosta)

Salaattikastike:

  • 75 ml kasviöljyä
  • 2½ rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
  • 2½ rkl riisietikkaa
  • 3 tl ruskeaa sokeria
  • 2 tl limetin mehua
  • ¾ tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna

Salaatti:

  • 125 ml keltaisia halkaistuja herneitä
  • maapähkinäöljyä paistamiseen
  • 1 keskisuuri salottisipuli ohuina renkaina
  • suolaa
  • 1500 ml kiinankaalia ohuina suikaleina
  • 2 rkl sushi-inkivääriä
  • 70 ml punasipulia ohuiksi siivuiksi leikattuina
  • 70 ml tomaattia kuutioina
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 2 rkl tuoretta chiliä ohuina siivuina
  • 2 rkl kevätsipulia ohuina siivuina

Valmistusohje

Sekoita salaattikastikkeen ainekset keskenään tasaiseksi kastikkeeksi. Kaada kastike ilmatiiviiseen astiaan ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Kaada keltaisten halkaistujen herneiden päälle kiehuvaa vettä niin paljon, vettä on herneiden päällä noin 2½ cm ja anna liota n. 1½ tuntia. Kaada vesi sitten pois ja kaada herneet talouspaperin päälle tai uunipellille ja anna herneiden kuivua. Kuumenna öljy wokkipannulla tai kasarissa 175-asteiseksi. Ota valmiiksi esille toinen uunipelti ja vuoraa se talouspaperilla. Paista herneitä öljyssä n. 3 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Nosta herneet pois öljystä, aseta talouspaperin päälle ja ripottele niiden päälle hieman suolaa. Paista myös salottisipulisiivut kuumassa öljyssä kullanruskeiksi ja nosta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.

Sekoita salaattiainekset keskenään isossa kulhossa ja kaada limettivinaigraitte salaatin joukkoon hieman ennen tarjoilua. Koristele paahdetuilla keltaisilla herneillä ja sipuleilla ja tarjoa limettisiivujen kanssa.

Vinkki: Voit valmistaa keltaiset halkaistut herneet jo etukäteen. Ne säilyvät ilmatiiviissä astiassa muutaman päivän.