Jaa Google+:ssa:

Aasialainen kurpitsakeitto seesam-leipästen kera

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 2257 kJ / 539 kcal

Kermainen kurpitsakeitto:

  • 600 g kurpitsan lihaa
  • 1 peruna
  • 2 porkkanaa
  • pieni pala inkivääriä (noin 1 cm)
  • 2 salottisipulia
  • 1 pieni punainen chilipalko
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 rkl voita
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 sitruunanruohon varsi
  • 4–6 rkl Kikkoman Soijakastiketta

Seesam-leipäset:

  • 100 g pakastettua voitaikinaa
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 rkl kermaa
  • kurpitsansiemeniä
  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Valmistusaika: 50 minuuttia

Kuutioi kurpitsan liha, kuori peruna ja porkkanat ja pilko pieniksi paloiksi. Kuori inkivääri, salottisipulit ja valkosipuli. Huuhtele chilipalko, halkaise ja poista siemenet ja valkoiset osat. Silppua kaikki ainekset pieniksi.

Sulata voi kattilassa, kuullota pieneksi silputut vihannekset ja kurpitsakuutiot, ja kaada päälle kookosmaito sekä kasvisliemi. Halkaise sitruunaruoho pituussuunnassa kahtia, lisää kattilaan ja anna kiehua hiljalleen n. 20 minuuttia. Poista sitruunaruoho kattilasta, sekoita keitto sauvasekoittimella hienoksi ja mausta soijakastikkeella.

Kun keitto kiehuu hiljalleen, leikkaa lähes sulaneesta voitaikinasta haluamasi muotoisia leipäsiä (voit myös käyttää piparimuottia). Vatkaa keltuainen ja kerma, sivele leipäset muna-kermaseoksella ja ripottele päälle kurpitsan- ja seesaminsiemeniä. Paista leipäsiä 180 asteessa kullankeltaisiksi n. 8 minuuttia. Tarjoa keiton kanssa.

Vinkki: Halutessasi voit ostaa myös valmiita suolaisia voitaikinaleivonnaisia ja lämmittää niitä hetken uunissa – siten ne maistuvat kuin vastaleivotuilta.