Jaa Google+:ssa:

Kikkoman: Maailman markkinajohtaja soijakastikkeiden alalla

Kikkoman-yrityksen toiminta perustuu soijakastikkeen tuotantoon ja myyntiin. Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa tuntevat tämän luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen ja käyttävät sitä. Japanissa ja Aasiassa Kikkoman on tunnettu myös muista, osittain soijakastikkeelle läheisistä tuotteista. Farmaseuttisten tuotteiden, viinien, liköörien, hedelmämehujen, tomaattituotteiden ja aasialaisten ruokien toimialoja varten Kikkoman on perustanut tytäryhtiöitä tai se omistaa osuuksia näiden alojen yrityksistä. Tämän lisäksi Kikkomanilla on tytäryhtiöitä ravintolan ja kaupan alalla. Esimerkiksi Berliinissä ja Kölnissä sijaitsevat Daitokai-nimiset japanilaiset huippuravintolat kuuluvat Kikkoman-ryhmään. Lisäksi JFC International Group, yksi alkuperäisten aasialaisten elintarvikkeiden suurimmista tukkukaupoista, on Kikkomanin 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö.

Tuotantoa ympäri maapalloa

Tällä japanilaislähtöisellä yrityksellä on noin 6500 työntekijää Japanin, Singaporen, Taiwanin, Kiinan, Australian, Kanadan, USA:n ja Euroopan toimipaikoissa. Kikkoman-tuotteita valmistetaan 9 tuotantolaitoksessa, jotka sijaitsevat Japanissa, USA:ssa, Singaporessa, Taiwanissa, Kiinassa ja Alankomaissa. Vuosittain näistä tuotantolaitoksista lähetetään noin 400 miljoonaa litraa luonnollisesti valmistettua soijakastiketta ruokakauppoihin, herkkupuoteihin ja Aasia-kauppoihin ympäri maailmaa.

Soijakastikkeen kasvavan kysynnän kattamiseksi Euroopassa Kikkoman perusti ensimmäisen eurooppalaisen tuotantolaitoksen Hollannin Hoogezand-Sappemeeriin lokakuussa 1997. Kaikki Euroopan Kikkoman-soijakastikkeet ovat lähtöisin tästä tuotantolaitoksesta.