Jaa Google+:ssa:

Japanista kaikkialle maailmaan

Kikkomanin juuret ulottuvat vuoteen 1630 asti. Tuolloin Mogi-perheen esi-isät alkoivat valmistaa japanilaisessa Nodan kylässä soijasta, viljasta, vedestä ja suolasta valmistettua voimakasta, tummanruskeaa maustekastiketta. Edullinen sijainti Edo-joen rannalla helpotti soijakastikkeen valmistukseen tarvittavien raaka-aineiden saantia sekä valmiin kastikkeen kuljettamista Edon kaupunkiin, nykyiseen Tokioon. Hollantilaiset kauppiaat löysivät lopulta tämän "mustan kullan" ja toivat sen Eurooppaan. Jo pian tämän jälkeen Kikkoman oli tunnettu Euroopassa ja se keräsi merkittäviä palkintoja: vuonna 1873 Wienin ja vuonna 1881 Amsterdamin maailmannäyttelyssä. Vuonna 1917 japanilaiset Mogi- ja Takanashi-perheet perustivat lopulta Noda Shoyu Co. Ltd -nimisen perheyrityksen. Vuonna 1964 yrityksestä tuli Kikkoman Shoyu Co. Ltd. ja vuonna 1980 lopulta Kikkoman Corporation. Nykyään Kikkoman on maailman markkinajohtaja soijakastikkeiden alalla ja Kikkoman-soijakastikkeen erityistä täyteläisyyttä arvostetaan yli 100 maassa. Eikä tässä kaikki – Kikkoman on löytänyt paikkansa myös Japanin keisarillisessa hovissa.