Jaa Google+:ssa:

Syö puikoilla!

Olipa kyse sushi- tai vokkiruoasta, puikoilla syöminen kuuluu ehdottomasti japanilaiseen ruokakulttuuriin. Eikö puikoilla syöminen onnistu vielä? Me näytämme, miten se tapahtuu!     

UNESCOn maailmanperintökohde: japanilainen keittiö

Japanilainen ruokakulttuuri (washoku) nimettiin joulukuussa 2013 UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Japanilaisessa ruokakulttuurissa on tyypillistä ennen kaikkea luonnonmukaisten ja sesongin mukaisten ainesten käyttö, hellävarainen valmistustapa sekä erityinen tarjoilu- ja koristelutapa. Japanilaisessa ruokakulttuurissa heijastuu japanilaisten tahto olla sopusoinnussa luonnon kanssa ja juuri tämä vaikutti kohteen valintaan.

Japanilaisessa keittiössä käytetään vähän lihaa, mutta sitäkin enemmän riisiä, kalaa, vihanneksia, luonnonhedelmiä ja yrttejä. Erittäin tärkeässä roolissa ovat myös mausteet kuten esim. dashi-liemi (kalaliemi), miso (soijapaputahna) ja soijakastike.