Jaa Google+:ssa:

Design-pullomme – todellinen hitti

Tunnuslause "Design parantaa elämää" kuuluu japanilaiselle teollisuusmuotoilijalle Kenji Ekuanille, joka on lyönyt leimansa japanilaisten pakkausten ja logojen muotoiluun. Myös Kikkomanin kohdalla hän on soveltanut tätä periaatettaan, sillä yksi hänen tunnetuimmista muotoiluistaan on luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen annostelupullo. Olemme ylpeitä hänen saavutuksestaan, sillä Kikkoman ilman tätä design-pulloa ei olisi Kikkoman. Tästä klassisesta annostelupullosta on tullut nimittäin vuosien saatossa todellinen tavaramerkkimme.

 

Toiminnallisuus ja esteettisyys

150 ml:n pullo on suunniteltu vuonna 1961 ja se on säilynyt samanlaisena siitä asti. Pullon kaareva muoto ja hillitty tuoteteksti tekevät siitä pelkistetyn, elegantin ja modernin – todellisen katseenvangitsijan. Tämä trendikäs design-pullo koristaa ruokapöytiä ympäri maailmaa, niin kodeissa kuin ravintoloissakin.

Pullo ei vain näytä kauniilta vaan se on myös käytännöllinen! Pullon ihanteellisen muodon ansiosta soijakastiketta voidaan annostella myös pieninä määrinä tai jopa yksittäin tipoittain – ilman läiskiä ja tahroja. Siten se on oivallinen apuväline niin ruoanlaitossa kuin siinä, että sen voi huoletta asettaa ruokapöytään myös kutsuttaessa ystäviä ja sukulaisia syömään.

Ruuvattavan korkin ja konepesun kestävän materiaalinsa ansiosta sitä voidaan käyttää uudelleen vuodesta toiseen. Täytä design-pulloon luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta tavallisesta pullosta ja nauti ruoasta tyylikkäästi.

 

Pieni pullo, suuri menestys

Koska Kikkoman-pullossa yhdistyvät tyylikkäästi sekä toiminnallisuus että estetiikka, se ei ole suosittu ainoastaan ammattilais- ja harrastelijakokkien keskuudessa. Vuonna 2003 Kenji Ekuan sai Kikkoman-pullon muotoilusta nimittäin "Lucky Strike Designer Award"-muotoilupalkinnon.

Jos haluat nähdä tämän muotoilun klassikon muuallakin kuin vain kotona tai ravintolassa, vieraile saksalaisessa Design Zentrum Nordrhein Westfalen -muotoilukeskuksessa tai New Yorkin nykytaiteen museossa. Vuonna 2012 se on ihailtavana myös Wienissä sijaitsevan MAK-museon Made4you-näyttelyssä.