Jaa Google+:ssa:

Lisämakua salaatinkastikkeilla

Mitä olisikaan herkullisen näköinen ja rapea salaatti ilman täyteläistä makua? Salaatinkastikkeet antavat salaatteihin erinomaisen vivahteen, eikä kastikkeiden valmistuksessa luovuudella ole rajoja. Voit käyttää esimerkiksi perinteistä öljy-etikkakastiketta ja lisätä joukkoon vielä yrttejä, mausteita tai muita aineksia.

Suurennuslasin alla: Mikä tekee salaatinkastikkeesta salaatinkastikkeen?

Mikä on ominaista salaatinkastikkeelle? Onko se kastikkeen väri, joka antaa rapealle vihreälle salaatille sen loppusilauksen? Vai erottuuko huippuluokan kastike tavallisesta salaatinkastikkeesta sisältämiensä ainesten ansiosta? Yhtä ainoaa oikeaa reseptiä ei ole. Voit valmistaa salaatinkastikkeet täysin mielesi mukaan: ne voivat olla juoksevia tai paksuja, vaaleita tai tummia ja maultaan voimakkaita tai mietoja. Valmistitpa öljy-etikka-, jogurtti- tai kermapohjaisen salaatinkastikkeen, luovuudella ei ole rajoja. Myös valmiskastikkeista löytyy nykyään valinnan varaa moneen makuun. Esimerkiksi Amerikkalaisen salaatinkastikkeen tai Thousand Island -kastikkeen avulla voit loihtia yksinkertaisista salaateista varsinaisia makuelämyksiä. Herkullisten salaatinkastikkeiden valikoima on laaja. Valitse kastike kuitenkin huolella, sillä kaikki kastikkeet eivät sovi yhteen kaikkien salaattien kanssa.

Käytätkö yleensä valmista salaatinkastiketta? Mitä jos valmistaisit kastikkeen itse?

Kiireen vuoksi monet käyttävät salaateissaan valmiskastikkeita, vaikka herkullinen salaatinkastike valmistuu nopeasti ja helposti. Kun valmistat kastikkeen itse, sinulla on täysi vapaus käyttää luovuuttasi. Ainekset voi hankkia nopeasti ja yleensä ne ovat myös edullisia. Jos pidät esimerkiksi hieman kermaisemmasta mausta, voit valmistaa salaatin seuraksi herkullisen jogurttipohjaisen kastikkeen. Jos taas pidät perinteisestä kastikkeesta, lorauta mehukkaan salaatin päälle öljy-etikkapohjaista kastiketta.

Video: Vaihtelua salaatteihin