Jaa Google+:ssa:

Toisenlaista fondueta – Kikkoman-kastikkeilla!

Euroopassa fonduessa käytetään tyypillisesti öljyä tai juustoa, mutta myös japanilainen shabu-shabu-tyylinen fondue kasvattaa jatkuvasti suosiotaan. Tässä fonduessa ainekset kypsennetään liemessä, joten se sisältää huomattavasti vähemmän rasvaa, mutta on maultaan yhtä erinomainen.

Kikkoman esittelee seuraavassa kolme upeaa fondue-reseptiä ja niihin sopivat kastikkeet.

Naudanlihafondue

6 annosta

Ainekset

Naudanlihafondue

  • 1 l lihalientä
  • 600 g naudanfileetä
  • 200 g herneenpalkoja
  • 1 bataatti
  • 1 lasipurkillinen pikkumaisseja etikkaliemessä

Cumberlandin kastike

Maapähkinäkastike

Itse tehty naudanliemi

  • 2 kuorimatonta sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 kg naudan keittolihaa
  • 1 kg naudan luita
  • 2 porkkanaa
  • 1 keltainen porkkana
  • 100 g mukulaselleriä
  • 6 l vettä
  • 1 laakerinlehti
  • ¼ nippu persiljaa
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 60 ml Kikkoman luomusoijakastiketta

Valmistus

Itse tehty naudanliemi

Huuhtele liha ja luut huolellisesti. Laita lihat ja luut isoon keittokattilaan, kaada joukkoon vesi ja kiehauta. Kun vesi kiehuu, kuori vaahto pois. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna kiehua keskisuurella lämmöllä vähintään 3 tuntia. Siivilöi liemi ja mausta maun mukaan.

Itse keitetyn liemen sijaan voit käyttää myös valmislientä tai liemikuutioita.

Maapähkinäkastike

Kuori maapähkinät ja rouhi karkeasti. Paahda pähkinät pannulla ilman öljyä ja nosta sivuun odottamaan. Silppua kevätsipuli, inkivääri ja valkosipuli hienoksi ja kuullota öljyssä. Kaada joukkoon kookosmaito ja keitä kasaan muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon maapähkinät ja maapähkinävoi. Kaada joukkoon lopuksi limetin mehu ja Kikkoman paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettu Teriyaki-kastike.

Cumberlandin kastike

Sekoita hillo, sinappi, Ponzu-kastike sekä appelsiinin mehu ja kuoriraaste keskenään ja lisää mausteet.

Naudanlihafondue

Leikkaa filee 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kiehauta herneenpalot nopeasti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä kylmällä vedellä. Kuori bataatti ja pilko 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Keitä bataattikuutioita muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät hieman. Kuumenna naudanliemi fondue-padassa liedellä. Nosta fondue-pata lämmittimen päälle. Työnnä tikkuihin lihapaloja ja kasviksia ja kypsennä ne liemessä. Tarjoa kastikkeiden kanssa.

Kasvisfondue

Kasvisfonduen voit valmistaa käyttämällä kasvislientä ja jättämällä lihan pois.

Yksi annos naudanlihafondueta sisältää:

  •     531 kcal
  •     31 g hiilihydraatteja
  •     38 g proteiinia
  •     27 g rasvaa

Kanafondue

Ainekset

Kanafondue

  • 1 l kanalientä
  • 4 broilerin rintafileetä
  • 200 g katkarapuja
  • 100 g raviolia tai tortellineja
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 parsakaali 

Sitruunamajoneesi

Chilikastike

Itse tehty kanaliemi

Valmistus

Itse tehty kanaliemi

Huuhtele broilerit huolellisesti. Pilko broilerit paloiksi ja nosta rintapalat sivuun odottamaan. Laita broileripalat isoon keittokattilaan ja kaada joukkoon vesi. Kiehauta. Kun vesi kiehuu, kuori vaahto pois. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna kiehua keskisuurella lämmöllä vähintään 3 tuntia. Siivilöi liemi ja mausta maun mukaan.

Itse keitetyn liemen sijaan voit käyttää myös valmislientä tai liemikuutioita.

Sitruunamajoneesi

Vatkaa kananmunan keltuaiset vaahdoksi tehosekoittimella. Kaada öljy vähitellen joukkoon, kunnes majoneesi on paksua ja kermaista. Mausta lopuksi pippurilla, Ponzu-kastikkeella ja sitruunamehulla.

Chilikastike

Poista paprikasta siemenet ja leikkaa suurehkoiksi paloiksi. Silppua inkivääri ja valkosipuli. Soseuta paprika, inkivääri ja valkosipuli sauvasekoittimella. Kaada kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Alenna lämpö kahteen kolmasosaan ja anna kiehua hiljalleen vähintään 15 minuuttia. Kastike on valmis, kun se on koostumukseltaan marmeladin kaltainen.

Kanafondue

Leikkaa broilerin rintafileet 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Keitä parsakaalia kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan ja jäähdytä kylmällä vedellä. Kuumenna kanaliemi fondue-padassa liedellä. Nosta fondue-pata lämmittimen päälle. Työnnä tikkuihin kanapaloja ja kasviksia ja kypsennä ne liemessä. Tarjoa kastikkeiden kanssa.

Kasvisfondue

Kasvisfonduen voit valmistaa käyttämällä kasvislientä ja jättämällä lihan pois sekä käyttämällä kasvisravioleja (esim. ricotta-juustolla tai sienillä täytettyjä).

Yksi annos kanafondueta sisältää:

  •     591 kcal
  •     32 g hiilihydraatteja
  •     33 g proteiinia
  •     34 g rasvaa

Vasikanlihafondue

Ainekset

Vasikanlihafondue

  • 1 l vasikanlientä
  • 600 g vasikanfileetä
  • 250 g sieniä (herkkusieniä tai siitakesieniä)
  • 3 porkkanaa
  • 200 g ruusukaalia

100 ml Kikkoman Seesam-kastiketta

Gribiche-kastike

Itse tehty vasikanliemi

  • 3 kevätsipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 kg vasikanlihaa (keittolihaa)
  • 1 kg vasikan luita
  • 2 porkkanaa
  • 6 l vettä
  • 1 laakerinlehti
  • ¼ nippu persiljaa
  • 5 timjamin vartta
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 60 ml Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta 

Valmistus

Itse tehty vasikanliemi

Huuhtele liha ja luut huolellisesti. Laita lihapalat isoon keittokattilaan ja kaada joukkoon vesi. Kiehauta. Kun vesi kiehuu, kuori vaahto pois. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna kiehua keskisuurella lämmöllä vähintään 3 tuntia. Siivilöi liemi ja mausta maun mukaan.

Itse keitetyn liemen sijaan voit käyttää myös valmislientä tai liemikuutioita.

Gribiche-kastike

Keitä kananmunat, jäähdytä kylmällä vedellä ja kuori. Sekoita 2 keitettyä kananmunan keltuaista, sinappi, etikka, Ponzu-kastike ja oliiviöljy keskenään, kunnes seoksesta tulee kermainen tahna. Silppua yrtit, kananmunat, suolakurkut, kaprikset ja loput ainekset hienoksi ja sekoita tahnan joukkoon. Mausta pippurilla.

Vasikanlihafondue

Leikkaa vasikanfilee 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Keitä ruusukaaleja kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan ja jäähdytä kylmällä vedellä. Leikkaa porkkanat 5 mm:n paksuisiksi siivuiksi. Keitä porkkanoita muutama minuutti vedessä, kunnes ne pehmenevät hieman. Pilko sienet kahteen tai neljään osaan sienten koosta riippuen. Kuumenna vasikanliemi fondue-padassa liedellä. Nosta fondue-pata lämmittimen päälle. Työnnä tikkuihin lihapaloja ja kasviksia ja kypsennä ne liemessä. Tarjoa kastikkeiden kanssa.

Kasvisfondue

Kasvisfonduen voit valmistaa käyttämällä kasvislientä ja jättämällä lihan pois.

Yksi annos vasikanlihafondueta sisältää:

  •     430 kcal
  •     16 g hiilihydraatteja
  •     35 g proteiinia
  •     23 g rasvaa

Mieleenpainuva Fondue-ilta Kikkomanin tapaan

Järjestä ystävillesi fondue-ilta ja tarjoa jotain näistä kolmesta fonduesta. Illasta tulee varmasti mieleenpainuva! Kikkoman-kastikkeet sopivat mainiosti rentoon fondue-iltaan, sillä ne antavat ruokaan täyteläisen aromaattista makua. Kikkoman suosittelee fonduen kanssa seuraavia kastikkeita: