Jaa Google+:ssa:

Erilaista sushia

Sushi-sanan kuullessamme ajattelemme heti perinteisiä, kauniita riisirullia, jotka sisältävät kasviksia tai raakaa kalaa. Täydellisen sushin valmistuksen oppiminen voi kestää jopa kymmenen vuotta – niin kauan kestää nimittäin sushimestarin koulutus. Sinun ei kuitenkaan taritse olla sushimestari valmistaaksesi sushia.  Susheja ei myöskään ole aina rullattava. Chirashi-sushi – joka tarkoittaa ripoteltua sushia – tarjoillaan kulhossa. Sushiriisin päälle asetellaan kasviksia, kalaa, kanaa ja muita herkullisia aineksia, ja ruoka maustetaan soijakastikkeella. Chirashi-sushi on oivallinen ruoka tarjoiltavaksi varsinkin silloin, kun syöjien makutottumukset vaihtelevat. Kata vain buffetpöytä, johon asettelet tarjoiltavaksi erilaisia aineksia. Sushiriisi on ruoan perusaine, mutta täytteet voi jokainen valita oman makunsa mukaan.

Perinteisessä temaki-sushissa ainekset asetellaan merilevän (norin) päälle, joka rullataan – ja pieni suupala on jo valmis! Jokaisessa pienessä sushipalassa voidaan käyttää erilaisia täytteitä. Moderni vaihtoehto sushin valmistuksessa on käyttää salaatinlehtiä. Esimerkiksi roomansalaatin lehdet sopivat tähän erinomaisesti. Pese ja puhdista salaatinlehdet huolellisesti. Muotoile sushiriisistä pyöreitä palloja ja nosta ne salaatinlehtien päälle. Asettele riisin päälle pitkiksi tikuiksi leikattuja sesongin kasviksia, lihaa tai kalaa, ja ripottele päälle vielä seesaminsiemeniä. Kasta susheja soijakastikkeeseen ja moderni temaki-sushi on valmis! Hyvää ruokahalua!