Jaa Google+:ssa:

Jälkiruoat ja Kikkoman-soijakastike

Soijakastike sopii täydellisesti myös jälkiruokiin. Kikkomanin luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen salaisuus on sen neljässä puhtaassa raaka-aineessa, luonnollisessa käymisprosessissa ja n. 300 erilaisessa aromissa. Nosta jälkiruokasi täysin uudelle tasolle ainutlaatuisella makujen kirjolla ja ihastu suolaisen makeaan makuun. 

Uudistetut makeat herkut

Japanissa soijakastikkeen käytöstä jälkiruoissa on noussut todellinen buumi. Saatavilla on jopa jäätelöitä, joiden karamellinen aromi on peräisin soijakastikkeesta. Suosittuja ovat myös soijakastikkeella maustettu paahtovanukas, soijakastikerakeita sisältävä suklaa sekä erilaiset kakut, joiden taikinaan tai täytteeseen on lisätty soijakastiketta, joka antaa ainutlaatuista syvää umami-makua.

Eräs maineikas japanilainen kondiittori on keksinyt esimerkiksi kääretortun, jossa soijakastike ja vanilja yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Tämä yllättävien makujen hieno yhdistelmä on saavuttanut faneja myös Japanin ulkopuolella.

Resepti-ideoita kotikeittiöön

Haluatko sinäkin loihtia suolaisen makeita jälkiruokia? Jotta soijakastikkeita sisältävien jälkiruokien valmistus onnistuu heti ensi yrittämällä, olemme koonneet yhteen muutamia reseptejä. Kokeile esimerkiksi suklaa-soijakohokasta. Tai vaikkapa kahdenlaista suklaata sisältäviä brownieta soija-karamellikastikkeella. Jos pidät hieman hedelmäisemmistä jälkiruoista, voit kokeilla reseptivalikoimastamme löytyvää grillattua mangoa Ponzu-siirapissa, jäätelöä ja kookoshiutaleita.