Jaa Google+:ssa:

Pääsiäiskeittiö ja Kikkoman

Japanilaiset käyttävät soijakastiketta lähes kaikissa ruoissa, ympäri vuoden. Olipa kyse lihasta, kanasta, kalasta tai kasviksista, tuhdista pääruoasta tai makeasta jälkiruoasta, tämä kulinaarinen monitaituri tuo kaikkiin ruokiin umamia.

Tiesitkö, että soijakastike sopii hyvin myös munaruokiin? Japanilaisessa keittiössä useissa ruoissa käytetään kananmunia, joihin soijakastikkeella saadaan erityisen syvää makua.

Käytä luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta monipuolisesti ja nauti päivittäin tästä ainutlaatuisesta, erittäin täyteläisestä mausta, joka on arvostettu myös muiden kuin japanilaisten keskuudessa. Sen etuna on myös se, että korvaamalla öljyiset, kaloripitoiset kastikkeet Kikkoman-soijakastikkeella saat ruokavaliostasi kevyemmän. Kokeile itse!

Kaikkea kananmunasta

Oletko koskaan syönyt keitetyn kananmunan suolan sijaan soijakastikkeen kanssa? Seuraavat Kikkomanin pääsiäis- ja kevätreseptit, joissa kananmuna on pääroolissa, todistavat, että soijakastike sopii mainiosti munaruokiin:

Mehevä pääsiäisleipä

Pääsiäisleivällä on pitkä perinne lähes kaikkialla Euroopassa, vaikka eri maissa ja eri alueilla se näyttää usein kovin erilaiselta. Jotkut leipovat leivästä pyöreän ja maustavat sen hedelmillä, kuten aprikoosilla, rusinoilla tai karpaloilla. Toiset letittävät taikinasta pitkon tai tekevät leipäkranssin, jonka päälle he ripottelevat mantelilastuja.

Yhteistä pääsiäisleiville on kuitenkin se, että ne ovat yleensä makeita ja ne leivotaan kuohkeasta hiivataikinasta.

Kikkoman-soijakastikkeella maustettu hiivaleipätaikina

Ainekset:

20 g tuoretta hiivaa, 80 g sokeria, 600 g vehnäjauhoja, 2,5 dl kädenlämpöistä maitoa, 2 kananmunan keltuaista, 100 g pehmeää voita tai margariinia, 6 rkl soijakastiketta

Valmistus:

Murenna hiiva ja ripottele päälle 20 g sokeria. Sekoita tasaiseksi seokseksi ja anna seistä n. 2 minuuttia. Kaada jauhot isoon kulhoon ja tee keskelle kuoppa. Kaada siihen maito, loput sokerista, hiiva-sokeriseos ja keltuaiset. Lisää joukkoon voi ja soijakastike ja sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi sähkövatkaimen taikinakoukkuja käyttäen. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa 30–40 minuuttia. Vaivaa taikina vielä kerran ja valmista leipä haluamasi reseptin mukaan.

Lisää keväisiä reseptejä

Etsitkö reseptejä pääsiäispyhien juhlapöytään? Tai kenties kevyitä, keväisiä reseptejä? Ja sellaisia, joissa umami tulee hyvin esille? Tutustu siinä tapauksessa reseptikokoelmaamme!