Jaa Google+:ssa:

Näin annostelet Kikkoman-soijakastikkeen oikein!

Resepteissä on aina ilmoitettu, kuinka paljon tarvitset soijakastiketta maustamiseen. Mutta entä jos haluat antaa keittiössä luovuudellesi vapaat kädet? Miten Kikkoman-soijakastike annostellaan tällöin oikein? Riippumatta siitä, sisältääkö resepti soijakastiketta vai ei.

Me kerromme, miten käytät soijakastiketta taitavasti – olipa kyse ruoanlaitosta, marinoinnista, glaseerauksesta tai valmiin annoksen maustamisesta.

Soijakastike ei sovellu ainoastaan aasialaisiin ruokiin, vaan sillä saat mainiosti ihanaa täyteläisyyttä kaikenlaisiin liha- ja kalaruokiin, kasvisruokiin ja kastikkeisiin! Mistä tämä johtuu? Syy on siinä, että soijakastike sisältämä umami korostaa raaka-aineiden omaa makua ja se on mainio suolan korvike.

Soijakastike salaattikastikkeissa

Soijakastikkeen määrälle salaattikastikkeessa ei ole olemassa yhtä oikeaa ohjetta. Nyrkkisääntönä pätee kuitenkin seuraava: käytä yhtä ruokalusikallista öljyä kohti korkeintaan yksi ruokalusikallinen soijakastiketta. Suolaa et tällöin tarvitse. Muita mausteita, kuten viinietikoita tai tuoreita yrttejä ja hunajaa voit kuitenkin aina käyttää. Kokeilemalla onnistut. Tarvitset vain hieman rohkeutta maustamiseen.

Soijakastike ruoanlaitossa

Ruoanlaitossa soijakastikkeen käyttö riippuu täysin omasta maustasi. Ammattilaiset ja kokeneet harrastelijakokit lorauttavat soijakastiketta ruoanvalmistuksen lopussa pariin otteeseen ruoan päälle ja tarkistavat maun maistelemalla.

Soijakastike glaseerauksessa

Uunipaisti on herkullinen, kun sen pinta on rapea ja kauniin kiiltävä. Sivele paistamisen loppuvaiheessa lihan päälle soijakastike-hunajaseosta ja anna paistin olla uunissa vielä muutama minuutti.

Soijakastike marinadeissa

Halusitpa marinoida lihaa, kalaa tai kasviksia siveltämällä marinadia niiden pinnalle tai jättämällä ainekset marinadiin marinoitumaan, soijakastikkeesta saat erinomaisen perustan monille erilaisille marinadeille.

Nyrkkisääntönä marinadeissa pätee seuraava: tarvitset yhtä marinoitavaa ruoka-annosta (n. 120–150 g) kohti noin 3–4 ruokalusikallista soijakastiketta ja lisäksi muita aineksia ja mausteita. Tärkeää on, että soijakastiketta ja muita nesteitä käytetään noin suhteessa 2:1.

Erittäin helpolla pääset, kun käytät Teriyaki-valikoimaamme kuuluvia laadukkaita, täysin valmiita marinadeja, joita on saatavana eri makuisina. Valikoimaan kuuluvat mm. Paahdetulla valkosipulilla maustettu kastike, hunajalla maustettu BBQ-kastike sekä paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettu kastike

Perussääntönä marinoinnissa pätee seuraava: pyyhi yrtit ja mausteet pois ainesten pinnalta marinoinnin jälkeen ja taputtele ainekset kuiviksi talouspaperilla. Näin ruoka ei pala paistettaessa tai grillattaessa.

Soijakastike pöytämausteena

Käyttäessäsi soijakastiketta pöytämausteena sinä itse päätät, kuinka paljon soijakastiketta käytät! Jo pieni loraus soijakastiketta antaa ruoalle entistäkin täyteläisemmän maun. Pöytämausteeksi soveltuvat erityisesti kätevät annostelupullomme.