Marinadi tuo makua syksyn herkkuihin

Erilaiset marinadit tuovat helposti makua ruuanlaittoon, ja soijakastike on loistava pohja marinadeille. Lisää soijakastikkeen joukkoon öljyä, yrttejä ja mausteita, ja marinadi on valmis!
Marinoidut herkkusienet

Marinadi sienille:
0,25 dl Kikkoman-soijakastiketta
0,5 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
mustapippuria
300 g herkkusieniä
Sekoita marinadin ainekset kulhossa hyvin sekaisin ja kaada joukkoon puolitetut herkkusienet. Anna maustua muutaman tunnin ajan. Kaada marinadiliemi pois ja nosta herkkusienet tarjoiluastiaan. Koristele tuoreilla yrteillä.
Seesam-sitruunamarinadi lohelle

1 kg merilohta tai kirjolohta fileenä
Marinadi:
1,5 dl Kikkoman-soijakastiketta
1 dl seesamiöljyä
0,25 dl sitruunanmehua sekä raastettu yhden sitruunan kuori
1 rkl ruokosokeria
1 tuore chili hienonnettuna
1 rkl korianterin siemeniä
Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa ja lusikoi lohifileen päälle. Anna lohen maustua noin tunnin verran ja kypsennä uunissa tai grillissä mehukkaan kypsäksi.
Yrttimarinadi juureksille

1 dl Kikkoman-soijakastiketta
1 dl oliiviöljyä
2 rkl tuoreita rosmariinin oksia
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 tl roseepippureita rouhittuna
2 kg paloiteltuja juureksia (esim. porkkanoita, sipuleita, palsternakkoja, selleriä, punajuuria, perunoita)
Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa sekaisin ja levitä juuresten päälle. Anna niiden maustua 10 minuuttia, jonka jälkeen paahda maustuneet juurekset uunissa rapeiksi.