Jaa Google+:ssa:

Marinadi maustaa kesäherkut

Grillaus kuuluu kesään, ja grilliherkkuihin saa helposti makua kätevillä marinadeilla. Voit käyttää valmiita marinadeja: Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike antaa ruokiin makean vivahteen ja sopii yhteen etenkin lihan, kasvisten ja tofun kanssa. Kastike sopii myös dipiksi. Paahdetulla valkosipulilla maustettu Teriyaki-kastike taas sopii mainiosti grillissä ja paistinpannulla sopiviin ruokiin marinadiksi tai maustamaan esimerkiksi wokin.

Marinadeja on helppo valmistaa itse!


Marinadeja on helppo valmistaa myös itse - kokeile esimerkiksi kokki Alex Nurmen laatimia marinadireseptejä kasvisvartaille ja lihalle. 

Marinadi kasvisvartaille

0,5 dl Kikkoman-soijakastiketta
0,5 dl tummaa balsamico-kastiketta
1,5 dl seesamiöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
0,5 dl kevätsipulia siivuina
1 rkl kuminansiemeniä jauhettuna
1/3 tl mustapippuria rouhittuna

Kasvisvartaita (esim. paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa, sipulia, herkkusieniä, maissia)

Sekoita ainekset vispilällä hyvin sekaisin keskenään ja valele kasvisvartaiden päälle. Grillaa vartaat mehukkaan rapeiksi ja halutessasi voit vielä sivellä marinadilla vartaiden pintaa grillauksen jälkeenkin.

Tulinen chili-soijakastike grillilihoille

1 dl Kikkoman-soijakastiketta
1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
2-3 rkl sriracha-chilikastiketta
½ tl rouhittua mustapippuria

Lihana esim. Entrecotea tai porsaan kassleria.

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja mausta liha kastikkeella. Tulisuuden astetta voit säädellä chilikastikkeen määrällä. Anna marinadin imeytyä lihaan usean tunnin ajan, jonka jälkeen pyyhi ylimääräinen marinadi pois lihan pinnasta ja grillaa liha mehukkaaksi.

Video: Marinadi maustaa kesäherkut