Jaa Google+:ssa:

Itse tehtyä sushia – nigirit, makit & muut sushit

Sushit eivät ole ainoastaan herkullisia, vaan niitä on myös hauska valmistaa! Näytämme vaihe vaiheelta, miten voit valmistaa suosituimpia sushilajeja – valmistitpa niitä yksin tai yhdessä ystäviesi tai perheesi kanssa. Järjestämällä yhteisen sushi-illan saat perhejuhlista, syntymäpäivästä tai uuden vuoden aatosta erityisen elämyksen.

Täydellinen sushiriisi

Sushien valmistus aloitetaan tärkeimmällä aineksella: sushiriisillä. Jos riisin koostumus ei ole oikea, sushit hajoavat helposti. Tämän perusaineksen valmistuksessa on tärkeää myös riisin maustaminen.

Valmistusta varten tarvitset kattilan, vettä, sushiriisiä sekä hieman Kikkomanin maustekastike sushiriisille, joka antaa sushiriisille sen tyypillisen maun. Ammattilaisen antamat yksityiskohtaiset ohjeet löydät täältä:

Kikkomanin vinkki: Jos et käytä sushiriisiä heti sen valmistuksen jälkeen, peitä se märällä keittiöpyyhkeellä, jottei riisi kuivu.

Rullaamisen sijaan ainekset päällekkäin: nigirisushi

Toisin kuin tunnetut rullatut sushit, nigirisushit valmistetaan muotoilemalla ensin pieni pallo, jonka päälle asetetaan sitten esimerkiksi ohut siivu raakaa kalaa tai munakasta (tamagoyaki). Näin valmistus tapahtuu:

Kikkomanin vinkki: Kun syöt nigirisusheja, dippaa soijakastikkeeseen vain kalaa, älä riisiä. Näin sushipala ei hajoa niin nopeasti.

Makisushi: näin valmistat sushi-klassikoita

Makisushien valmistuksessa voit käyttää esim. lohta, tonnikalaa ja kurkkua. Nämä ainekset rullataan yhdessä sushiriisin kanssa tyypillisiksi sushirulliksi. Katso täältä, miten se onnistuu:

Kikkomanin vinkki: Sivele sushiriisin päälle hieman wasabia, ennen kuin asetat täytteen riisin päälle. Näin saat makisusheihin enemmän makua sekä tulisuutta.

Kalifornianrullien helppo valmistus

Kalifornianrullille on tyypillistä se, että sushiriisi on ulkopuolella ja nori-merilevä rullan sisällä. Voit rullata merilevän sisään oman makusi mukaan joko kalaa tai kasviksia. Täältä näet, ettei valmistus ole lainkaan niin vaikeaa kuin miltä se kuulostaa:

Kikkomanin vinkki: Kun rullaat sushit, kostuta käsiä vedellä, jottei riisi tartu käsiin kiinni.