Jaa Google+:ssa:

Raaka-aineet

Luonnollisesti valmistettu soijakastike koostuu vain neljästä perusraaka-aineesta: soijapavuista, vehnästä, suolasta ja vedestä. Raaka-aineet on valittava huolella, sillä ne vaikuttavat suoraan soijakastikkeen makuun ja aromeihin.

Soijapapujen merkitys käymisprosessissa

Soijakastikkeen ainutlaatuiset ominaisuudet ovat peräisin erityisesti soijapapujen sisältämästä proteiinista. Soijapapuja liotetaan ensin pitkään vedessä, jonka jälkeen ne höyrytetään korkeassa lämpötilassa.

Vehnän merkitys käymisprosessissa

Vehnän sisältämät hiilihydraatit antavat soijakastikkeelle sen hienon aromin ja tietynlaisen makeuden. Vehnä paahdetaan korkeassa lämpötilassa, jonka jälkeen se jauhetaan käymisprosessin nopeuttamiseksi.

Suolan ja veden merkitys käymisprosessissa

Suola liuotetaan veteen. Tämä suolavesiliuos säännöstelee bakteerien kasvua käymisprosessin aikana ja toimii säilöntäaineena.