Kokeile tekemällä testi!

Kikkoman-laadun näkee, haistaa ja maistaa

Näe ero!

Näetkö, mitä eroa on lautasilla olevilla soijakastikkeilla? Kikkoman-soijakastike on väriltään kirkas ja pirteän punaruskea. Ei-luonnollisesti valmistettu soijakastike on puolestaan tumma ja samea kuin siirappi.

 

 

Haista ero!

Sekoita kumpaakin soijakastiketta hetki puikolla. Nosta puikot vuoron perään nenäsi alle ja hengitä syvään nenän kautta. Huomaat tuoksuissa merkittävän eron. Kikkoman-soijakastikkeessa on makeahko tuoksu ja hieno aromi, joka kiihottaa ruokahalua. Ei-luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen tuoksu on erittäin voimakas ja sitä hallitsevat kemialliset aromit.

Tunne ero!

Kasta puikko kumpaankin soijakastikkeeseen. Tumma, kemiallisesti valmistettu soijakastike liimautuu kiinni puikon kärkeen. Kikkoman-soijakastike puolestaan tippuu kevyesti puikosta alas. Tämä on selvä merkki hyvästä laadusta.

Maista ero!

Maista muutama tippa Kikkoman-soijakastiketta. Huomaat heti, että siinä on rikas ja monipuolinen aromi sekä miellyttävän täyteläinen maku. Tämä maku korostaa elintarvikkeiden omaa makua sitä kuitenkaan peittämättä. Ei-luonnollisesti valmistettu soijakastike maistuu suolaiselta, läpitunkevalta ja keinotekoiselta.

Tiesitkö jo?

Kikkoman-soijakastikkeen ainutlaatuinen väri on läpikuultavan punaruskea. Tämä on tulos Maillard-reaktiosta, joka käynnistyy 2–3 kuukauden kuluttua käymisprosessin alkamisesta.