Soijakastikkeen tuote-etiketin tarkistus

Tuoreet ainekset ovat tärkeitä valmistettaessa herkullista ruokaa, mutta yhtä tärkeää on soijakastikkeen laatu. Todelliset nautiskelijat tunnistavat erinomaisen soijakastikkeen muutamasta ominaisuudesta. Me kerromme, miten. Se onnistuu nimittäin helposti ja voit tehdä sen käydessäsi seuraavan kerran ruokakaupassa. Kokeile vaikka itse!

Tärkeintä: katsaus tuote-etikettiin

Tarkista tuote-etiketistä, että

  • ainesosaluettelo on lyhyt. Useille elintarvikkeille pätee seuraava: mitä lyhyempi ainesosaluettelo, sitä parempi! Kikkoman-soijakastikkeen ainesosaluettelo sisältää vain neljä raaka-ainetta, joita ovat soijapavut (GMO-vapaita), vehnä, vesi ja suola. Laadukkaan soijakastikkeen valmistamiseen ei nimittäin muuta tarvita.
  • siinä on merkintä ”luonnollisesti valmistettu”. Mitä pidempi soijakastikkeen käymisprosessi on, sitä parempi. Kikkomanilla tämä prosessi kestää kuusi kuukautta.
  • tuote ei sisällä lisäaineita, arominvahventeita tai säilöntäaineita. Näitä ei laadukkaassa soijakastikkeessa tarvita!
  • tuote ei sisällä geeniteknisesti muunnettuja aineita
  • ravintoarvot ovat hyvät. Soijakastike on sitä parempi, mitä suurempi sen proteiinipitoisuus on. Tämä johtuu siitä, että proteiinipitoisuus vaikuttaa soijakastikkeen niin kutsuttuun umami-makuun. Esimerkiksi 100 ml Kikkoman-soijakastiketta sisältää 10 g proteiinia. Tämä tarkoittaa ”erittäin suurta” proteiinipitoisuutta.

 

Testaa laatu pulloa heiluttamalla!

Laadukkaan soijakastikkeen tunnistaa myös pulloa heiluttelemalla. Ravista pulloa hitaasti ja varovasti. Luonnollisesti valmistettu japanilainen soijakastike – kuten Kikkoman-soijakastike – on väriltään punaruskea ja kirkas ja koostumukseltaan notkeaa. Muissa soijakastikkeissa, kuten kemiallisesti valmistetuissa kastikkeissa, koostumus on sitä vastoin siirappimainen ja väri tumma ja samea.

Tiesitkö jo?

Kaikki Kikkomanin soijakastikkeet ovat täysin luonnollisia mausteita, sillä ne eivät sisällä keinotekoisia lisäaineita. Lisäksi niiden valmistuksessa käytetään ainoastaan soijapapuja, jotka ovat taatusti GMO-vapaita.