Soijakastikkeen käyttö

Resepteissä on aina ilmoitettu, kuinka paljon tarvitset soijakastiketta maustamiseen. Mutta entä jos haluat antaa keittiössä luovuudellesi vapaat kädet ja loihtia omia reseptejä? Miten Kikkoman-soijakastike annostellaan oikein? Riippumatta siitä, sisältääkö resepti soijakastiketta vai ei. Me kerromme, miten paljon tarvitset soijakastiketta ruoanlaittoon, marinointiin, glaseeraukseen tai valmiin annoksen maustamiseen saavuttaaksesi parhaan lopputuloksen.

Soijakastike salaattikastikkeissa

Soijakastikkeen määrälle salaattikastikkeessa ei ole olemassa yhtä oikeaa ohjetta. Nyrkkisääntönä pätee kuitenkin seuraava: käytä yhtä ruokalusikallista öljyä kohti korkeintaan yksi ruokalusikallinen soijakastiketta. Suolaa ja etikkaa et tällöin tarvitse. Muita mausteita, sitruunamehua tai tuoreita yrttejä voit kuitenkin aina käyttää. Kokeilemalla onnistut ja ajan myötä rohkeus lisääntyy.

Soijakastike ruoanlaitossa

Ruoanlaitossa soijakastikkeen käyttö riippuu täysin omasta maustasi. Ammattilaiset ja kokeneet harrastelijakokit lorauttavat soijakastiketta ruoanvalmistuksen lopussa pariin otteeseen ruoan päälle ja tarkistavat maun maistelemalla. Kikkoman-soijakastike on siitä mainio, että se korostaa tuoreiden elintarvikkeiden omaa makua. Sinun ei siis tarvitse pelätä, että ruokasi maistuu lopuksi vain soijakastikkeelta.

Soijakastike glaseerauksessa

Uunipaisti on herkullinen, kun sen pinta on rapea ja kauniin kiiltävä. Sivele paistamisen loppuvaiheessa lihan päälle soijakastike-hunajaseosta ja anna paistin olla uunissa vielä muutama minuutti. Tai käytä vaihtoehtoisesti Kikkomanin makeaa soijakastiketta riisille, joka on tunnettu ja suosittu makean mausteisen vivahteensa ansiosta.

Soijakastike marinadeissa

Halusitpa marinoida lihaa, kalaa tai kasviksia siveltämällä marinadia niiden pinnalle tai jättämällä ainekset marinadiin marinoitumaan, soijakastikkeesta saat erinomaisen perustan monille erilaisille marinadeille. Nyrkkisääntönä marinadeissa pätee seuraava: tarvitset yhtä marinoitavaa ruoka-annosta (n. 120–150 g) kohti noin 3–4 ruokalusikallista soijakastiketta ja lisäksi muita aineksia ja mausteita. Tärkeää on, että soijakastiketta ja muita nesteitä käytetään noin suhteessa 2:1. Erittäin helpolla pääset, kun käytät Teriyaki-valikoimaamme kuuluvia laadukkaita, täysin valmiita marinadeja. Niitä on saatavana eri makuisina, kuten valkosipulin, hunajan ja paahdetun seesaminsiemenen makuisina. Perussääntönä marinoinnissa pätee seuraava: pyyhi yrtit ja mausteet pois ainesten pinnalta marinoinnin jälkeen ja taputtele ainekset kuiviksi talouspaperilla. Näin ruoka ei pala paistamisen tai grillauksen aikana.

Soijakastike pöytämausteena

Käyttäessäsi soijakastiketta pöytämausteena sinä itse päätät, kuinka paljon sitä käytät! Soijakastikkeen määrä riippuu lähinnä siitä, mitä lautasella on. Jo yksi tai kaksi lorausta soijakastiketta antaa ruoalle entistäkin täyteläisemmän maun. Pöytämausteeksi soveltuvat erityisesti kätevät annostelupullomme.

Tiesitkö jo?

Soijakastike on erinomainen mauste, sillä se antaa lihaan, kalaan, kastikkeisiin ja kasviksiin erityistä täyteläistä makua – eikä ainoastaan aasialaisia ruokia valmistettaessa! Tämä johtuu siitä, että soijakastikkeessa on runsaasti Umamia. Soijakastike on myös ihanteellinen suolan korvike.