Kikkomanin design-pullo: todellinen muotoilun klassikko

Muodoltaan kaunis sekä käytännöllinen – jokaisen pöydän katseenvangitsija

Tunnuslause ”Muotoilu parantaa elämää” kuuluu japanilaiselle teollisuusmuotoilijalle Kenji Ekuanille, joka on lyönyt leimansa japanilaisten pakkausten ja logojen muotoiluun. Yksi hänen tunnetuimmista design-tuotteistaan on Kikkomanin luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen kaunis annostelupullo, jonka hän suunnitteli vuonna 1961. Nykyään tämä design-pullo on Kikkoman-soijakastikkeen tavaramerkki. Vuonna 2003 se voitti ”Lucky Strike Designer Award” -muotoilupalkinnon ja se on ollut jo vuosien ajan esillä New Yorkin modernin taiteen museossa sekä saksalaisessa Design Zentrum Nordrhein-Westfalen -muotoilukeskuksessa. Kaiken lisäksi tämä kulttimaineen saanut legendaarinen annostelupullo on myös käytännöllinen!

Iloa silmille ja makunystyröille

Pullon kaareva muoto ja hillitty tuoteteksti luovat pelkistetyn, elegantin ja modernin vaikutelman ja tekevät siitä todellisen katseenvangitsijan. Tämä design-pullo koristaa ruokapöytiä ja keittiöitä ympäri maailmaa – niin kodeissa kuin ravintoloissakin. Pullon ihanteellisen muodon ansiosta soijakastiketta voi annostella myös pienissä määrissä tai jopa yksittäin tipoittain – ilman läiskiä ja tahroja. Siten tämä kaunis pullo on oivallinen apuväline ruoanlaitossa ja myös kaunis koriste katetussa pöydässä. Ruuvattavan korkin ja konepesun kestävän materiaalinsa ansiosta tätä design-pulloa voi käyttää uudelleen vuodesta toiseen! Voit täyttää design-pullon uudelleen kaatamalla siihen Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta yksinkertaisesti tavallisesta pullosta.

Tiesitkö jo?

Kenji Ekuan suunnittelema Kikkomanin annostelupullo voitti vuonna 2003 ”Lucky Strike Designer Award” -muotoilupalkinnon. Tätä muotoilun klassikkoa voi ihastella myös saksalaisessa Design Zentrum Nordrhein-Westfalen -muotoilukeskuksessa sekä New Yorkin modernin taiteen museossa.