FAQ

Miten soijakastiketta annostellaan oikein?

Se, kuinka paljon käytät soijakastiketta, riippuu valmistamastasi ruoasta ja omista makutottumuksistasi. Luonnollisesti valmistetun Kikkoman-soijakastikkeen etuna on, ettei sitä oikeastaan voi käyttää liikaa. Kikkoman-soijakastike korostaa raaka-aineiden omaa makua, sitä kuitenkaan peittämättä. Muut, varsinkin kemiallisesti valmistetut soijakastikkeet sitä vastoin sisältävät voimakkaita, keinotekoisia aromeja ja voivat siten muuttaa ruoan makua.

Kun käytän soijakastiketta, tarvitseeko minun käyttää suolaa?

Kun maustat ruoan soijakastikkeella, sinun ei tarvitse käyttää suolaa. Soijakastike on ihanteellinen suolan korvike! Jos haluat jättää suolan kokonaan pois tai haluat käyttää vähemmän suolaa, 43 % vähemmän suolaa sisältävä luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike on erinomainen vaihtoehto.

Miten soijakastiketta tulee säilyttää?

Avattu pullo säilyy parhaiten jääkaapissa, sillä siten soijakastike on suojattuna valolta ja lämpötilan vaihteluilta.

Sopiiko soijakastike vain aasialaisiin ruokiin?

Luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike on yleismauste, vaikka sen juuret ovatkin Aasiassa. Se sopii aasialaisten ruokien lisäksi mainiosti myös Välimeren ruokiin – niin keittoihin kuin salaatteihin, liha- ja kalaruokiin sekä kasvis- ja pastaruokiin.

Mistä tunnistan luonnonmukaisesti valmistetun soijakastikkeen?

Tunnistat sen väristä, mausta ja aromeista. Ruokakaupassa näitä ominaisuuksia on kuitenkin vaikea testata. Lue ainesosaluettelo siksi huolellisesti läpi. Luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike sisältää ainoastaan neljää puhdasta raaka-ainetta, joita ovat soijapavut, vehnä, vesi ja suola. Se ei sisällä väriaineita eikä arominvahventeita. Kikkoman-soijakastike on valmistettu luonnollisen käymisprosessin avulla.

Sisältääkö Kikkoman-soijakastike keinotekoisia lisäaineita?

Kikkoman-soijakastikkeen valmistuksessa käytetään ainoastaan neljää puhdasta raaka-ainetta, joita ovat soijapavut, vehnä, vesi ja suola. Luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike valmistetaan näistä aineista luonnollisen käymisprosessin avulla. Kikkoman-soijakastike ei sisällä lisäaineita.

Mitkä Kikkomanin soijakastikkeista ovat vegaanisia?

Eurooppalainen V-Label-sertifikaatti on myönnetty seuraaville Kikkoman-tuotteille: luonnollisesti valmistettu soijakastike, 43 % vähemmän suolaa sisältävä, luonnollisesti valmistettu soijakastike sekä gluteeniton Tamari-soijakastike. Lisätietoa löydät täältä.

Miten on niiden Kikkoman-kastikkeiden kohdalla, joissa ei ole V-Label-merkintää? Ovatko ne tästä huolimatta vegaanisia?

Vaikka tuotteissa ei ole V-Label-merkintää, suurin osa Kikkomanin tuotteista ei sisällä eläinperäisiä ainesosia. Tietoa tästä löydät Kikkomanin verkkosivuilla olevilta yksittäisiltä tuotesivuilta. Tarkoituksemme on hakea tuotteiden vegaanisuutta osoittavaa sertifikaattia myös muille yksittäisille kastikkeille.

Onko design-pullon ja tavallisen pullon sisältämissä soijakastikkeissa eroja?

Ei ole. Molemmat pullot sisältävät samaa luonnollisesti valmistettua soijakastiketta. Vain pullot ovat erilaiset. Design-pullo on kuin pieni koriste pöydällä. Tämä annostelupullo on ulkonäöltään erittäin kaunis ja se sopii erinomaisesti pöytämausteeksi. Design-pullo on helppo täyttää uudelleen ja se on konepesun kestävä.

Ovatko Kikkomanin PET-pullot BPA-vapaita?

Kyllä, PET-pullomme ovat BPA-vapaita. Niin ovat myös käyttämämme muovikalvot (annospussit), lasipullot, muovipullot, muovirasiat, muovipussit, muovitynnyrit, muoviastiat ja muovikorkit.

Mitä eroa on kiinalaisella ja japanilaisella soijakastikkeella?

Kiinalaisen soijakastikkeen käymisaika on yleensä lyhyempi kuin japanilaisen soijakastikkeen. Kiinalaiset soijakastikkeet sisältävät usein enemmän suolaa. Lisäksi jotkut kiinalaiset soijakastikkeet ovat "pilkottuja", mikä tarkoittaa sitä, että ne ovat fermentoitujen ja kemiallisesti valmistettujen soijakastikkeiden sekoituksia. Kiinalaiset soijakastikkeet sisältävät usein myös lisäaineita.

Onko Kikkoman-soijakastike kiinalainen soijakastike?

Luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike on japanilainen soijakastike. Sitä voidaan käyttää yhtä hyvin myös kiinalaisiin ruokiin. Kikkoman-soijakastike on yleismauste.

Miten Kikkoman-soijakastike eroaa muista soijakastikkeista?

Luonnollisesti valmistetun Kikkoman-soijakastikkeen salaisuus piilee sen neljässä puhtaassa raaka-aineessa, luonnollisessa käymisprosessissa ja n. 300 erilaisessa aromissa. Lisäksi soijakastike valmistetaan yli 300 vuotta vanhan reseptin mukaan.

Miten soijakastike valmistetaan?

Luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike valmistetaan 300 vuotta vanhan reseptin mukaan noin 6 kuukautta kestävän luonnollisen käymisprosessin avulla. Soijakastike sisältää ainoastaan neljää raaka-ainetta: soijapapuja, vehnää, vettä ja suolaa. Se ei sisällä minkäänlaisia lisäaineita. Lisätietoja yksittäisistä valmistusvaiheista löydät täältä.

Mitkä ovat luonnonmukaisesti valmistetun Kikkoman-soijakastikkeen ravintoarvot?

Mitkä ovat 43 % vähemmän suolaa sisältävän luonnollisesti valmistetun Kikkoman-soijakastikkeen ravintoarvot?

100 ml luonnollisesti valmistettua, vähemmän suolaa sisältävää Kikkoman- soijakastiketta sisältää:

Onko luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike gluteeniton?

Luonnollisesti valmistetun Kikkoman-soijakastikkeen gluteenipitoisuus on alle 10 ppm (riippumattoman laitoksen saamien tulosten perusteella). Gluteenille yliherkille suosittelemme gluteenitonta soijakastiketta.

Käytetäänkö Kikkoman-soijakastikkeen valmistuksessa geenimuunneltuja soijapapuja?

Valmistuksessa Kikkoman kiinnittää huomiota laadukkaisiin raaka-aineisiin ja luonnolliseen tuotantoon. Tästä johtuen kaikki Alankomaissa valmistettavat, Euroopassa myytävät Kikkoman-tuotteet valmistetaan non-GMO-soijapavuista eli soijapavuista, joita ei ole muunneltu geenitekniikalla.

Valmistetaanko Kikkoman-tuotteet Japanissa?

Euroopassa myytävä, luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike valmistetaan Sappemeerissa, Alankomaissa. Luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen valmistuksessa käytetään vain puhtaita raaka-aineita. Soijapavut ostetaan Brasiliasta, Kanadasta tai Yhdysvalloista, vehnä Saksasta ja suola ja vesi Alankomaista. 

Brasiliasta tulevat soijapavut hankitaan yksinomaan toimittajilta, joille on myönnetty ProTerra-sertifikaatti. ProTerra Foundation on voittoa tavoittelematon järjestö, joka pyrkii edistämään kestävää kehitystä elintarvike- ja rehutuotannon koko arvoketjussa. Lisätietoa ProTerra-järjestöstä löydät täältä: www.proterrafoundation.org.